Σάββατο 12 Μαρτίου 2016



Ιταλική ζύμη για πίτσα!!!


Υλικά:

1 κιλό αλεύρι τύπου 00 Μύλοι Αγίου Γεωργίου(8 κούπες του τσαγιού)
10 γρ. ζάχαρη(2 κουταλάκια του γλυκού)
10 γρ. αλάτι(2 κουταλάκια του γλυκού)
9 γρ. ξηρή μαγιά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
600 ml χλιαρό νερό(3 κούπες του τσαγιού)

Εκτέλεση:
 Βάζουμε όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το εξάρτημα για ζύμες για 2 λεπτά, αν δεν έχουμε μίξερ που να ζυμώνει ζύμες, τοποθετούμε όλα τα στερεά υλικά σε μία λεκάνη κάνουμε μια γουβίτσα με τα χέρια στο κέντρο και τοποθετούμε τα υγρά υλικά. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά- η ζύμη θα κολλάει στα χέρια, σε αυτό το σημείο δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 60 λεπτά σε ζεστό μέρος  εφόσον την έχουμε σκεπάσει με μεμβράνη. Όταν θα έχει φουσκώσει, την ξαναζυμώνουμε και τη κόβουμε σε κομμάτια επιθυμητού μεγέθους. Ανοίγουμε τα κομμάτια της ζύμης έχοντας βάλει στην επιφάνεια πάνω στην οποία την ανοίγουμε λίγο λάδι και αλεύρι. Για ψιλή βάση πίτσας ανοίγουμε περισσότερο τα κομμάτια της ζύμης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου