Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Συνταγή για τέλεια τάρτα λεμονιού

Και δεν γίνεται blog με τίτλο λεμονόπιτα χωρίς μπόλικες συνταγές με λεμονόπιτες!!!Ας γίνει της λεμονόπιτας:)


ΤΈΛΕΙΑ ΤΑΡΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ


Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 300γρ. αλεύρι
  • 150γρ. ανάλατο βούτυρο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 120γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • Σπόροι από ½ βανίλια(πιο οικονομική λύση σκόνη βανίλιας)
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 1 ολόκληρο αυγό 
Για τη γέμιση

  • Ξύσμα και χυμό από 5 λεμόνια
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 390g λευκή ζάχαρη άχνη
  • 9 μεγάλα αυγά
  • 1 μεγάλο κρόκο αυγού
Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι για 2-3 λεπτά.
  2. Με ένα μπλέντερ χειρός χτυπάμε την άχνη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών.
  3. Εν συνεχεία προσθέτουμε τη βανίλια και και το ξύσμα λεμονιού.
  4. Και μετά ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μίξερ και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε για 3-5 λεπτά.
  5. Πλάστε τη ζύμη, τυλίξτε την με μεμβράνη και τοποθετήστε την για μία ώρα στο ψυγείο.
  6. Ανοίξτε τη ζύμη σας σε ότι σχήμα επιθυμείτε ανάλογα με το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε και με πάχος περίπου 2 mm(προσέξτε ώστε να καλύπτει και τα πλάγια του ταψιού)                                                                                   [tip:μετρήστε το πάχος με γνώμονα ένα 20 λεπτό του ευρώ]
  7. Ξαναβάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα.
  8. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190ºC (στον αέρα).
  9. Τρυπήστε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι.
  10. Τσαλακώστε αντικολλητικό χαρτί,στρώστε το στην επιφάνεια ηης ζύμης και γεμίστε το με κέρματα, περίπου 1/4 του ύψους του ταψιού.
  11. Ψήστε την για περίπου 20 λεπτά.
  12. Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε με μπλέντερ χειρός, ότι έχει μείνει από τη ζύμη με ένα αυγό.
  13. Βγάζουμε περίπου στα 20 λεπτά τη ζύμη και αφού βγάλουμε το χαρτί με τα νομίσματα αλείφουμε  το μείγμα αυγού ζύμης  και την ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
  14. Αποσύρουμε την τάρτα από το φούρνο μετά το πέρας  των 10 λεπτών και την αφήνουμε να κρυώσει πλήρως.
  15. Βάλτε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και ανακατέψτε με μια σπάτουλα. Τοποθετήστε το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και αφήστε το να ζεσταθεί μέχρι η θερμοκρασία να φθάνει στους 60 º C. Σε αυτό το σημείο, σουρώνουμε το μείγμα μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι σε μια κανάτα. Με ένα κουτάλι, αφαιρέστε τις φυσαλίδες από την επιφάνεια του υγρού.
  16. Τοποθετήστε τη ζύμη της τάρτας στο φούρνο στους 120ºC, στον αέρα, αφήστε την να ζεσταθεί.
  17. Ρίχνετε το μείγμα της τάρτας στη ζύμη καθώς βρίσκεται το ταψί στο φούρνο και αφήνετε να ψηθεί για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία της γέμισης στους 70ºC.[tip:υπάρχουν θερμόμετρα μαγειρικής που μετράνε τη θερμοκρασία των υγρών.Για να τα δεις πάτα εδώ]
  18. Τέλος αφήστε να κρυώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρετε.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ

Πηγή: heston blumenthal










E


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου